Levenskracht & Levensvragen

In 2018 verscheen mijn nieuwe boek Levenskracht & Levensvragen: gesprekken met Jan Terlouw, prinses Irene, Herman Wijffels, Lenny Kuhr, Huub Oosterhuis, Awraham Soetendorp, Pim van Lommel, Anne Gaay Schouwenaar, Asse Aukes, en Reid de Jong.

bestel het boek hier

Toen ik aan het boek begon was ik 45 jaar en worstelde met die typische vragen die rond die leeftijd opkomen. Waar gaat het eigenlijk om in het leven? Wat is werkelijk van waarde? Wat geeft mijn leven betekenis? Ik besloot met deze vragen in het achterhoofd bij mensen langs te gaan die over meer levensjaren en levenservaring beschikken dan ik.

Prinses Irene: "Je bent een druppel in de oceaan. Ieder mens is een druppel in de oceaan. Daarom doe je ertoe. Daarom doet ieder mens ertoe. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een heldere druppel bent. Want dan voeg je helderheid toe aan de oceaan. Die oceaan, dat is het leven, de natuur, de Aarde – met een hoofdletter."

Jan Terlouw: "We wonen nu vierentwintig jaar op dit landgoed. En gelijk toen we hier kwamen voelde ik: ja, nou ben ik weer in mijn biotoop. We hebben koeien, schapen, kippen. Ik heb altijd veel zelf gedaan: hooien, weiland verzorgen, heggen snoeien… We hebben honderden meters heg. Maar het mooiste om te doen is het verzorgen van de dieren. Ik steek zonder probleem mijn hand in een schaap als het lam niet goed ligt. Hetzelfde bij een koe als het kalf moet worden gedraaid."