Tobias Reijngoud

Tobias Reijngoud (1970) is schrijver, journalist en docent op ISK Onze Wereld in Apeldoorn. Daar verzorgt hij onderwijs aan nieuwkomers. Tobias schreef voor NRC Handelsblad, nrc-next en Trouw. In 2018 verscheen zijn boek Levenskracht & Levensvragen: beschouwende interviews met onder meer Jan Terlouw, prinses Irene en Huub Oosterhuis.

Eerder publiceerde hij Volgers & Vormers, een boek over de vraag waarom zijn dochter (4 jaar) eigenlijk naar school zou moeten. Wat is de bedoeling van het onderwijs? In 2012 schreef hij Weten is meer dan meten, een bundel interviews met onder meer Herman Wijffels, Arnoud Boot, Abram de Swaan en Hans Achterhuis.

Verder verscheen van hem Ontwikkelingshulp in 2 uur en 53 minuten en Het nieuwe bankieren. Dat laatste boek staat in de top-10 van beste boeken over politiek en economie van 2009. "Een snoeihard oordeel over het falen van bankiers", aldus Ruud Lubbers in Trouw.

Tobias publiceert over onderwijs, economie, ontwikkelingshulp en duurzaamheid. Aan de Hogeschool Utrecht geeft hij les in wetenschappelijk schrijven. Hij volgde de opleiding Journalistiek voor Academici aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Eerder studeerde hij af als geograaf aan de Universiteit Utrecht.